петък, 16 юли 2010 г.

Artnewscafe














В ден като този си мисля за едно добро питие в точно тази атмосфера... Жалко , че мястото е твърде далеч, в Пловдив, ул. Отец Паисий 38. Намира се в приземния етаж на автентична пловдовска къща. Мебелите са лесно разпознаваеми за хората, които се интересуват от дизайн - бар столове на Константин Грчич, класиката на Чарлз и Рей Иймс, тавана , специално проектиран...Мисля, че издават и собствен вестник, а собственичката Веси Сариева е тази , с която свързвам Белите нощи (нощта на отворените музеи в Пловдив). В съседство е и галерията Сариеви.


Мента с мляко и шоколад...


Цифровата комбинация 505 и 527 се превърна в култ за последователите на най-новото. Дори ноктите са превърнати в моден trend. Причината е Питър Филипс, криейтив директор на Chanel Make up. След зеленото Jade Le Vernis от есен 2009, тук са и Nouvelle vague и Particuiliere съответно от лято и пролет 2010. Филипс става криейтив директор на Chanel Make up през 2008 - най-престижната позиция в света на козметиката. Любопитното е, че е завършил графичен дизайн в академията в Антверпен, от която излизат едни от любимите ми дизайнери Ан Демюлеместер и Дрис ван Нотен.

Могат да бъдат намерени в Prettyshop. Лошата новина е, че са лимитирана серия и е нужно упорство, за да бъдат ваши. Хубавата е, че в Европа е още по-трудно...чакате на waiting list минимум месец! Успех!

четвъртък, 15 юли 2010 г.

В началото бе... СЛОВОТО

Любимите ми находки , подвластни на темата Християнство...и 2010-та.
Кликнете върху снимката за... детайлите!