понеделник, 30 август 2010 г.

Понякога по-малкото идва в повече

"Модернизмът ни учи, че колкото по-малко, толкова по-добре. Не вярвайте сляпо в подобни твърдения. Аз не съм виждал нито един персийски килим, в който малкото да е повече." Милтън Глейзер - създателят на логото I (love) NY. Ще добавя само , че предстои един сезон ЕСЕН, който никак не е пестелив... на Цветове. Може би затова избрах да го посрещна с този сложен цвят, постигнат от Chanel Make up. Лимитираната серия на лакове за нокти е в Prettyshop буквално от няколко дни...

Лак за нокти 509 PARADOXAL от  колекцията на Chanel Make up за есен 2010

неделя, 29 август 2010 г.

Black is back

Spaghetti company в ЦУМ , София

топ  barbed wireprint Ann D,бяла дреха  Ann D, сако а ла Alexander Wang, мат клин Topshop, обувки Ann Demeulemeester, очила vintage 1997 Kookai, часовник Black Wood на Fossil, чанта - клипс Mango, oбици H&M, пръстен - wings Oxette

събота, 28 август 2010 г.

Blondie

Това е self-портрет от 2009г., в периода - изрусена коса.
Очила Vintage 1997г. Kookai, любимото ми колие от ципове и туника Rody Radichkov, колан Gas, oversize джинси от гардероба на мъжа ми.
Черно-бялата снимка в дъното на червената стена е любимият  портрет, правен ми някога...
Фотограф Калин Руйчев.
 Още един мой портрет от преди около 13 години, дело на Калин Руйчев тук от неговия профил във Фото Форум!!!Благодаря за вниманието Mr. Руйчев!

петък, 27 август 2010 г.

Faces

Не мога да реша кой от двамата ми е по-симпатичен:)) А на вас?

Манията по "разбридване" на т-шърти и топове обзе и мен от една година насам. Интересното е, че процесът (отнема 1-2 дни за постигане на този ефект) не ме изнервя, а по - скоро успокоява. Явно всичко е в пренареждане на приоритети... Искаше ми се тази интересна "паяжина", която се получава, да бъде представена като текстура в по - близък план на вашето внимание и затова я скулпторирах под формата на две различни физиономии с различно излъчване. Създаването, чрез отнемане винаги ме е вдъхновявало, все пак какво не е "нещото" стига повече до неговата същност, отколкото с прибавяне на това какво е, поне според мен...

The beach

Северният плаж на Синеморец, там където река Велека се влива в Черно море. Един от малкото останали живописни плажове  в България. Контрапунктът  - бавна река и бурно море е забележителен и толкова истински, че не може и не трябва да бъде описван. Почувствайте ритъма на това съвсем достъпно природно чудо, независимо от сезона!

четвъртък, 26 август 2010 г.

Пътят на виното

Вина, които препоръчвам:

Via Diagonalis  2007" Кастра Рубра", Question Mark 2007 " Катаржина", Terra Tangra Cuvee 2006 " Тера Тангра ", Minkov Brothers Cuvee 2007, "Сис Индустриис", Nobile Rubin 2006 "Логодаж", Santa Sarah Bin 41 Мерло 2007 " Санта Сара", Еnira Reserva 2006 " Беса Велей", Halla Merlot 2006 и Twins Cabarnet Sauvignon&Cabarnet Sauvignon 2006, "Катаржина"...

 

коркови тапи от български изби Vintage 2006,2007 и 2008
Или как си спомням за Vintage 2006,07,2008г. Голям  почитател съм на Виното, като ме попитат - какво пиеш? Отговорът е :  Вода ( истински водоман съм!) и Вино ( за мен това означава единствено и само червено), без да обиждам почитателите на розе и бялото вино! Не само заради професията си съм "Плюшкин", това обаче ми помогна да запазя тези коркови тапи, които са моята памет за годините и избите, които съм предпочитала да дегустирам и разбира се консумирам с най-вкусните храни, приготвяни от мъжа ми! Надявам се скоро да намеря и практическо, освен сантиментално значение. Все пак " Истината е във виното!"

сряда, 25 август 2010 г.

вторник, 24 август 2010 г.

Rings From LOOKBOOK to REALITY

LOOKBOOK - REALITY

Първият кадър е от колекцията "3" и съответно комбинацията за LOOKbook-a - рокля и болеро с ръкави а-ла "акордеон". Модел Аглая Василева, фотограф Момчил Христов.
Роклята е в наличност, а болерото може да бъде поръчано по ваш размер и в желан цвят. Напишете коментар и контакт... ако имате интерес! Благодаря!

Кадър от Lookbook-a на първата ми колекция дрехи и аксесоари с името"3". На снимката Аглая Василева, модел и TV водещ. ( работихме заедно в предаването Showbuzz по GTV, аз като нейн стилист :)))
Ring jacket Rody Radichkov, Zip necklace Rody Radichkov, top Alexander Mcqueen, leggings Ostwald Helgason at ASOS, Acne Atacoma shoes

събота, 21 август 2010 г.

Acne shoes Atacoma

Любимите обувки Atacoma на Acne pre-fall 2009
                  
Един от най-приятнияте мигове в пазаруването в интернет...



Опаковката продава:))

петък, 20 август 2010 г.

Acne shoes Hybria

Номер 1 в моя WISHLIST за есен 2010 г.
Wedge height Back 12.5 cm ! and wedge height front 4 cm.
Fiber content, 100% Cow leather.
купи...тук

понеделник, 16 август 2010 г.

Акант Руж

Акант Руж е " Ресторант на годината", според списание "Бакхус" ACQUA PANNA & S.PELLEGRINO". Градът е Варна, махалата - гръцката, сградата - реиновирана къща, известна като старото военноморско училище в града, датата 7 май 2010, а вечерта - eдна от най-запомнящите се... не само в опита ми с гурме културата. Адекватното обслужване, обстановката и незаменимо добрата компания ще ме връщат надявам се често там...
Главният готвач е Йонко Дяков, а точният адрес - ул. "Княз Александър Батенберг"41 Варна
Компилация на тема ДЕСЕРТ!
Не съм се срещала с по-вкусни калмари през целия си живот:)))
Нова, неочаквана визия на едно от любимите ми предястия с основен продукт патладжан!
Уникално съчетание на вкусове и свежи продукти!
Комплимент като начало!

Inside out

Обувки и чорапки Paul Smith от Trendbox
панталон Topshop тук
лак за нокти Chanel 527 Nouvelle Vague от Prettyshop

Shoes and socks Paul Smith Trendbox Sofia
trousers Topshop here
nail polish Chanel 527 Nouvelle Vague Prettyshop

събота, 14 август 2010 г.

Acne Paper

Ново попълнение към колекцията ми от списания ACNE PAPER брой 10, лято 2010г.
Любимата ми шведска марка ACNE издава списанието, като 10 -ят юбилеен брой е посветен на темата - Парти!
Когато Thomas Persson (главен редактор и криейтив директор на списанието) срещнал Jonny Johansson (основател и криейтив директор на ACNE) , те водели първия си разговор на дансинга на Гранд Хотел-а в Стокхолм. Това било и началото на списанието. Според тях нещата се случват на партита и това им убеждение те искат да отпразнуват чрез този юбилеен брой.
Ако и вие може да си представите как намирате Марлене Дитрих под стълбите ви, питайки ви къде е тоалетната и това случайно запознанство прераства в приятелство за цял живот или на партито ви присъства Джери Хол, пее мръсни тексаски песни за вас, облечена само със стотици мъжки вратовръзки, този брой на Acne Paper със сигурност е ЗА ВАС.
В България е благодарение на Salon Olfactive - там имат специално отношение към всичко и как опаковат списанията!!! Просто - категорично!!!


It's my party

петък, 13 август 2010 г.

Green fusion

Лампи Gerland и Midsummer light, завеса Untildawn всичко от Tord Boontje
Рокля-туника с кожени сегменти Rody Radichkov
ръкавица от естествен велур Rody Radichkov
Рокля от естествена коприна и полиестер Rody Radichkov

Фрак Rody Radichkov

Яка от еко кожа и цвете- брошка от плексиглас Rody Radichkov

една сесия по моя идея и стайлинг от списание Up grade от септември 2008
фотограф Момчил Христов
коса Александър Върбанов
грим Петър Янков
модел Симона Стоянова Ivet Fashion MA

списание Up grade беше рекламно списание на магазини Hot Spot. Всички дрехи в сесията са от марките предлагани там, освен изрично описаните под марката rody radichkov.

Untitled

За почитателите на Margiela - първият аромат е под кодовото число 3 в неговите колекции. Както предполагам знаете 22 е за обувките, 8 за очилата и т.н. Официалната промоция беше в Colette Париж. Все още не може да бъде купен в BG, но като си говорим за избори, пътища и реализирането на потенцията в реалност, за всички , които са любопитни да почувстват аромата му нищо не е невъзможно!
смокиново дръвче пред стаята ми в Синеморец се превърна в адекватна среда за аромата БЕЗ ИМЕ...

Да именуваш е равносилно на предопределяне на пътя. Явно създателите на любимия ми в момента парфюм са дали път единствно на интерпретации. След като получих новия парфюм на Maison Martin Margiela...му дадох свобода да намери път чрез тези изображения...


Снимката е направена в село Лешница в Троянския Балкан, в автентични черпак и менче, собственост на семейството на мъжа ми.