неделя, 14 ноември 2010 г.

Нови градски места

Al Dente

Приятен малък ресторант с кратко меню - прясна паста, пица и салати... Обслужването - приветливо,  обстановката-дружелюбна, а големите прозорци отварят гледка към парка "Хиподрума".
Вечерях в Al Dente в петък вечер с приятели и освен, че хапнахме вкусна италианска храна и българско вино, семплия интериор, личното отношение на персонала и приятната музика ми съдействаха да почувствам онази "лекота", с която ми се ще да завършва всяка работна седмица:))

Пресни талятели с телешко, пармезан и рукола...
Хубаво е, че клиента сам може да си комбинира "ингредиентите", т.е съставя си храната, според собствения си вкус на момента! Като у дома:))
Пирамида от печен патладжан, червена чушка и рукола...и още нещо!
Няма да се разсърдя, ако следващия път открия в менюто и някое ястие, извън традиционните пица и паста:))

София
жк "Хиподрума" бл. 11 
Local
Вместо бар - солидна дървена маса, точно срещу входната, тежка врата. Минибар - а е с лице към красивата софийска улица "Шейново", по протежение на високия прозорец. Стена от боядисани в бяло тухли, ярко червен, да го нарека "диван" с много маси и виенски столове по цялата му дължина... Място с характер!
Менюто е написано с тебешир - кратко, предимно, за да съпътства Виното, на което е отредено важно място както в интериора, така и в концепцията на Local! Класическите коктейли също не липсват.  Така, че...от 9 до 22 ч., ул "Шейново"2, София.
Take care, guys!!!

Няма коментари:

Публикуване на коментар