събота, 29 октомври 2011 г.

1hour Ftting vol 2 Lady in black

Представям ви Десислава.
Млада дама с подчертано изискан стил и отношение към модерното. Адски ми допадна префасонираното и палто, чрез деконструкция и геометрично изрязване на ръкавите ( Simone Rocha вдъхновение) го е направила характерно и в този смисъл много Свое:) Обичам черен плътен чорапогащник в съчетание с черни обувки с бие - така краката изглеждат..."безкрайни":) Изборът на змийска кожа за чанта - в Trend-a, а на мен ми хареса най-вече, че е в зелен цвят. Обиците са ми фаворит много нежни, vintage и някак с история.

ПРЕДИ
Днес се срещнах с нея в Mall of Sofia и задачата ми беше да я преобразя, в нещо по - ежедневно, нещо, извън обичайния dress code, който трябва да спазва заради работата си. Не мога да отрека, че това е клиентът - мечта!!! Доверяващ се и склонен на тотални експерименти:)
Обичайно, я помолих да направи сет за себе си, успоредно с мен, за да преценя за кратко време посоката, която тя ще зададе - за промяна или надграждане на личния стил.

СЛЕД
Това е, което тя избра за себе си - гащеризон, чанта-плик и обувките със сая от цветни широки ластици, запазена марка на United Nude. Семпло, стилно и с ярък, цветен акцент !
1-во предложение
Запазих черното.
Tи-шърт с V-образно деколте и клин с кожен сегмент, използвах го за фон, върху, който една карирана мъжка риза се превърна в пола... Лека асиметрия в завързването на ръкавите и повтаряемост на V формата и в закопчаването. Тънък черен колан за овладяване на пропорцията и плетена барета, на която сякаш блести цяло метално съзвездие:)

2-ро предложение
Две ризи, облечени една върху друга, карираната е в два пъти по-голям размер и обърната на обратно, за да се получи една цялостна конструкция. Неправилното закопчаване на копчетата може всеки път различно да  скулптурира предницата:) Така всеки нов ден  - с различен топ...Тъмен slim деним, с по-висока талия, шапка, леко жокейска, леко ретро, маншон от изкуствена кожа с косъм и прекрасни кожени обувки на ток с грайфер на подметката.
Така постигнах коренно различна визия от нейната, но също толкова "говоряща" и с характер, което ми е много важно!
Това, че присъстват няколко тенденции - каре, синьо, деним, кожа с косъм в нетипичен за естествената среда цвят...не е самоцелно,а просто палитрата, с която успях да завърша картината!
В пробните на Miss Sixty, CK, Energie, Killah...просторни, комфортни и не на последно място удачно осветени.

Благодаря, че се отбихте!
Thank you everyone for visiting!

1 коментар:

  1. Страхотно изглежда СЛЕД :) А идеята с две ризи, облечени една върху друга по този начин е удивителна!

    ОтговорИзтриване