събота, 10 ноември 2012 г.

Styling trip with me / Mall of Sofia

Фотограф Момчил Христов
Стил Радостина Радичкова - Роди
Коса Ангел за салон Gossip Hair&Nails
Грим Олга Кунчева за Inglot



Свикнали сме да мислим, че удобството няма нищо общо с елегантността. А понякога елегантността е точно умението да се чувстваш добре в кожата си. При смяната на сезоните има дрехи, с които комфортът винаги се постига без усилие. Полото, мекият пуловер, широките памталони, Oversize палтото и топлите ботуши ви очакват да ги сложите...

Надежда Аршинкова ми се довери и заедно направихме този плавен преход, когато и климатичните и модните сезони се сменят.

Напластяване

Пуловерът като основа, върху, която да напластите останалия си външен вид. Защото пластовете са изключително приятни през зимата. Ярки и пастелни цветове, поли тип молив, богатството на „пеплума”, наметнати върху раменете пуловери, пищни „барокови” бижута, са наслоени в богати материи и текстурни комбинации.
Ризата, която никога не е напускала гардероба, сега е от деним или леко a la garcon на ситно райе, със секси навити ръкави под мекия кашмирен пуловер.

Риза синьо-бяло райе Playlife , ¾ пола дантела, пуловер с V – образно деколте, лилав пуловер Benetton и памучен пуловер в цвят пепeл от рози Orsay, вързани небрежно на врата, къса пола с флорален десен, облечена като „пеплум” около кръста Capasca, обемно “бароково” колие D’orne, черни кожени боти на платформа United Nude от Totally Errected Store

Декомбинации
Научени сме да подбираме дрехите си така, че да си отиват. Един цвят за акцент, който се повтаря в някой друг елемент от облеклото. Забравете за всичко това!

Няколко сезона подред минават под знака на декомбинирането. Стилове, цветове, материи и принтове се наслагват един върху друг без видима причина. Смесвай, не съчетавай е кода и за новия сезон!

Чантата с капак
Трапецовидна форма, капак, понякога екзотична кожа, тази чанта е красива, защото е най-близка до първообраза си преди поне 50 – ина години!


¾ пола – принт с плоха Benetton, пуловер цвят горчица Sisley, деним риза Terranova, чанта с капак Miss Sixty от Totally Errected Store, спортни обувки със скрита платформа Paollo Boticelli, обици и гривна с обемни камъни D’orne, кожени ръкавици с декоративна панделка Mango


Полото
За разлика от пуловера, полото позволява да се появите и на място с дрескод. Една от най-приложимите дрехи. Издължената линия на врата носи елегантност. Толкова е лаконично, че стои еднакво добре и с пола и панталон. Аналогично на бялата риза това е дреха, която е хубаво да имаме поне в няколко цвята в гардероба си. Съчетано с панталон с ръб полото е добър пример за нов минимализъм.

Разкроеният панталон
Той е безпорно елегантен, с дължина, която почти опира пода. Наличието на ръб стои по-елегантно и оптически стеснява крака. Материята в повечето случаи води до голяма роля в силуета. Меките материи заемат формата на тялото, а твърдите могат в някои случаи да са по-ласкателни за фигурата.

Тъмно синьото носи благородство, особено в комбинация с хубав памук,вълна и кашмир.

Авиаторският модел” очила
Ако има вечна класика при слънчевите очила това със сигурност е тип авиаторски. Историята им започва през 30-те години, когато са неотменна част от униформата на американските пилоти. Наложили се категорично през 80-те като култови с филмовите класики, днес те запазват силата си с всякакви интерпретации на големини и рамки.


Бял и жълт метал
Наред с много други неписани правила като това, че чантата и обувките трябва да са в един цвят, пада и табуто, че бял и жълт метал не се носят заедно. Само малко смелост и любов към еклектиката са нужни за постигане на желаното усещане за небрежност. Все повече китки са с часовници от бял метал и гривни от жълто злато. В случая две гривни един и същ модел в жълт и бял метал върху кожени ръкавици.


Поло от фин памук Mango, тъмносин памталон с ръб Capasca, чанта плик patchwork с презрамка – метална верига Orsay, обувки с бродерия Musette, кожени биколор ръкавици Sisley, гривни в жълт и бял метал Mango, очила тип авиаторски Dior от Opticlasa


Сивото палто
Не е класика като черното и палтото с цвят на камилска вълна, но носи много градски шик. Тайната е в аксесоарите към него... кожена яка с косъм, ниски ботуши с капси, чанти – тип плик и филцова шапка с малка козирка за разкош. Опитайте с контраст – сигурната комбинация с черно и бяло или с ярък топъл цвят на сьомга за топлина. И тук размерът е от значение...Голям е за предпочитане!


Oversize палто Capasca, поло Benetton, сив клин с кожени сегменти Mexx, шапка с малка козирка Miss Sixty от Totally Errected Store, черен кожен плик Sisley, кожен плик и ботуши с капси, бели ръкавици от фина напа Musette

Благодаря, че се отбихте!
Thank you everyone for visiting!










Няма коментари:

Публикуване на коментар