неделя, 24 февруари 2013 г.

Trends of Sofia / Моята рубрика


Бела от сутрин до вечер

Бяла кожа, бедемови очи и нежен глас със закачливо „р”. Бела Боянова е лъчезарна, с неподправено любопитството на дете и в ритъма на изграждащите се маниери на млада 22 годишна дама, преминахме заедно през различните часови пояси на седмицата и уикенда, за да и покажа кога, къде и колко трябва, за да е елегантна и с мярка в обличането, но и достатъчно шик в града.


Парката (Weekend – night)
Ако някога сте носили подобно спортно-милитъри яке, сте наясно с предимствата му; от многото практични джобове, качулката и дължината. Парката ще продължи за служи добре не само на кежуъл стила, но и като връхна дреха за някоя елегантна рокля.

Качулката
Напомня ни на шала със своята мултифункционалност. Качулката се оказва много практичен аксесоар, защото може да ни пази както от слънце и вятър, така и от внезапно изсипал се дъжд.

Принт
Добра изходна позиция, особено ако дрехата с принт е рокля. Решава с един замах колебанието пред гардероба и какво да облека преди вечерното излизане.

Гривнатa
Най – желан летен аксесоар, особено ако е обемна, с верига и  камъни. Благородните метали оставяме за по-деликатните бужута, а при гривните залагаме на пищността на „барока”. С две думи : продължаваме да колекционираме.

Парка Benetton, гривна d’Orne, сатенирана рокля с егзотичен принт Just Cavalli, чанта – плик Tosca Blu, обувки Buffalo всичко от Totally Erected Store


Тренч (weekend – day)
Става все по-елегантен, с него никога няма да сбъркате, толкова практична и чиста дреха, която никога не може да ви омръзне. Можем да го сложим върху всичко и той пак би стоял достойно и на място. И така е още от окопите на английската армия през Първата световна война, когато тренчкот (анг. от trench – окоп, и coat – палто), олекотената версия от габардин на Томас Бърбъри, замества старите военни палта. Съществената разлика между тренча и останалите палта е двойната платка на раменете и характерните пристягащи се ръкави. В класически бежов цвят, той е градската дреха, изглеждаща прекрасно с висок ток, деним и блуза – бретон райе. Опитайте и нещо ново – просто му сложете нов колан!

Разкроените джинси
Те са безпорно елегантни, с дължина, която почти опира пода. Наличието на ръб стои по-елегантно и оптически стеснява крака. Материята в повечето случаи води до голяма роля в силуета. Меките материи заемат формата на тялото, а твърдите могат в някои случаи да са по-ласкателни за фигурата.
Тъмно синьото носи благородство, особено в комбинация  с качествен деним.

Очила тип авиаторски Ray Ban от Opticlasa, пуловер бретон райе Benetton, тренчкот Mottivi, джинси Just Cavalli от Totally Erected store, биколор велурени обувки Sisley, чанта Parfois, кожен колан Promod


Чистите линии (week –day )
Чистите линии на този летен тренд са от най-голямо значение. Това са дрехи с лаконични или направо с липсващи детайли, в повечето случаи липсват яки, ревери и видимо закопчаване. Конструктивно моделите са много прецизни и обрани, но това в никакъв случай не ги прави семпли. Когато слагаме една такава дреха не можем да сбъркаме. Новото е ярък total look и един единствен цвят от горе до долу. Нека слънчевите очила и голямата чанта бъдат единсвените забелязващи се аксесоари.

Ярките цветове
Дръзки, сочни цветове тонизират сетивата ни. Знам, че носенето на цветни дрехи е тежка задача. От удобния пристан на черно, сиво и кафяво трудно се излиза. А с ярките цветове няма как да останете незабелязани. Затова искам да споделя моето вдъхновение на тема цвят – гледайте Тилда Суинтън в една от многото и хубави роли във филма I am Love. И ще се влюбите в цветовете отново.

Слънчеви очила Prada от Opticlasa, рокля – туника, панталон тип Капри и слушалки от Benetton, лачени обувки Ck Calvin Klein, чанта Tosca Blu от Totally Erected Store, гривна – маншет Promod


Пола и пуловер (week – evening)
Една комбинация, която ни връща към добрата мис Мънипени, секретарката на Джеймс Бонд. В ранните филми от поредицата стилът и е пример за това как изглеждат порасналите дами – пола тип молив, висок ток и фин пуловер по тялото. През новия сезон имаме няколко прочита по темата. Кашмирени пуловери и прозрачни дълги поли, пристегната с тънки, кожени колани. Най-съвременно стоят моделите, които съчетават романтични, обемни поли с малко по-едра плетка пуловери, които сме свикнали да са подходящи по-скоро за джинси и ботуши. В двойката пуловер – пола вяжна роля играят обувките и чантите, които могат да променят звученето и на най-домашно изглеждащия пуловер. Добавяме и една якичка и начинът, по който се подава под пуловера. Разливаме една тубичка ултрамарин върху бялото и вечерта започва сега!

Обемен пуловер ICE Iceberg от Totally Erected, деним риза Promod, обици d’Orne, рокля букле с ниска талия Orsay, обувки с отворени пръсти Mottivi, плик от естествена кожа Sisley

Благодря, че се отбихте! Thank you everyone for visiting!


1 коментар: