четвъртък, 27 март 2014 г.

Mall of Sofia / Styling trip with me

Новият минимализъм
Дрехи с изчистени силуети, но не и лишени от детайл, изработени от висококачествени материи. Това е новият лукс. И философията му съвпада точно с идеята за бъдещето за по-семпъл и смислен начин на живот.

Никога повече Клишетата
Не в модата, а в речника ни, когато говорим за мода. Няма нищо по-демоде от това да кажеш „модерно е” и нищо по-погрешно от това да използваш „задължително” за модата, сякаш я бъркаш с етикета. Колкото до любимото „секси” – трябва да променим визуалната си представа за него, ако не искаме да останем завинаги в ХХ век.
Спортните детайли
Технологиите вече се провряха между шевовете на спортните екипи. Има дишащи, олекотени, водоустойчиви материи, а прецизните конструкции на дрехите гонят максимална ергономичност и свобода на движенията. Някои от тези тенденции се забелязват и в колекциите prêt-a-porter. Обикновено в името на дизайна, но със сигурност скоро ще обхванат и функцията.

Миксът на стилове
Принтирани флорални материи в комбинация с графичното райе, класически блейзер със спортен панталон, обемен пуловер със сатенена рокля - нощница с фина дантела, кожени кецове с дълга до земята пола от шифон, къси чорапи с обувки на висок ток. Тези нови стилистични симбиози подсказват, че бъдещето принадлежи на свободните кръстоски. Подобно на колите – хибрид, които съчетават успешно спортна кола и комфортна лимузина, скорост и щадящи околната среда двигатели.

Концептуалната мода
Тя започва там, където границите между дрехата, скулптурата и сградата се размиват. Концептуалната мода експериментира с физическите ни усещания и играе с формата на човешкото тяло, като разбива стандартите. Тове провокира, а всяка провокация е движение напред. Бъдещето е в пропорците.
Новите форми
Футуристични форми, особено в аксесоарите. Новите обувки, излезли от архитектурното бюро на Заха Хадид, в колаборация с модният бранд United Nude, са доказателство, че сме надникнали в бъдещето.

Новият начин на класическите дрехи
Бяла риза, официална рокля, смокинг – нищо не може да се сравни с класическите дрехи. Ако искаме да прескочим бариерата в базисният им начин на носене, просто играем с тях. Представете си бяла риза, разкопчана от бюста надолу, съчетани със спортни шорти от памук или коприна, официална рокля с бомбър или парка, суичър, декориран с обемни камъни и пола – молив. Както всичко класическо, и официалните дрехи могат да бъдат извор на нови идеи.

О Силует
Характерен за 20-те години на миналия век, днес го виждаме предимно във връхните дрехи, които обгръщат уютно тялото ни и му придават видим, но елегантен обем. Тези кройки са с по-къси, понякога дори и ¾ ръкави, които оставят китките женствено открити. Липсата на изразена талия определя слим силует надолу. Очаква ни голямо бъдеще с размерите M, L или XL.
Новият брой на вестника на Mall of Sofia "Една седмица в бъдещето" може да намерите на информация от днес!
                  Благодаря, че се отбихте! Thank you everyone for visiting!

Няма коментари:

Публикуване на коментар