събота, 23 октомври 2010 г.

Adi's Cook and Book

Да не мога да разбера защо всички се крият зад книгата,нейните корици и хартиени страници като единстеният ценен източник на знание, информация и приказност...Някак неестествено ми прозвуча интродукцията на човека, който ме посрещна - в едната стая е книжарница, а другата е нашата лична библиотека... Според мен всички тези книги си стояха като красива декорация, а тези от личните ни библиотеки са поне разгръщани, ако говорим за автентичност.. .Може пак да съм се загубила някъде в превода...Кафе и книга е правилната формула, но не по линия на знанието, а ако работи маркетингово. Максимизиране на пространството, съвременна концепция за 2 в 1, най - малко!!!
Да имам повод да зърна един любим асансьор - това е асансьора за храна от градската легенда  от края на 90-те - ресторантът " Отвъд алеята зад шкафа" в София...Автентично, практично и работещо!
Да се почувствам като в showroom на Ikea, а да трябва да се чувствам като "у дома", което е концепцията на собствениците...Не че не харесвам Ikea...
Да имам, но нямах същото усещане, както преди доста време, когато посетих същата тоалетна... Тогава тя бе с различен "дух" - странна дума за такова място, но е точна, защото имаше усещане за наистина нещо интимно, сякаш влизаш в нечий будоар... Сега е като в showroom на Ikea! Не искам да си представя какво ще се случи, когато въпросната верига отвори първия си магазин в София...Желанието за унифициране, при такъв свободен избор ме изумява...
Това решение адмирирам!!! Свободно "падащи" от тавана книги...Има някаква мисъл извън "матрицата". ..
Днес реших да пия кафе на различно място и с това да дойдат и непредсказуемите емоции на учудването, което е едно от началата на това да си задаваш въпроси, следователно да мислиш!!! Обичам новите неща, адмирирам опитите, най - малкото, защото знам какво коства това в България, и колко трудно "мечтите стават реалност". Така попаднах на местоположението на култовия ресторант "Отвъд алеята зад шкафа"- уникална градина и красива къща, където сега се помещава Adi's Cook and Book - кафе - книжарница с малко хапване, защо не  и питие за по- късните часове?
Попаднах в декор...и някак "играх"роля,  пих кафе...но тъй като не мога добре да "играя",затова не ми се получи като "у дома", не успях да се приобщя и сега си позволявам да изрека това на глас!
Дано ви провокирам да отидете (само с приятелки) и да"изиграете"вашата си роля! На вас може и да ви се получи... Аз след това си задавах много въпроси!!!
ул. Будапеща 31, София тук

Thank you everyone for visiting and comments!!!

26 коментара:

  1. Аз бях доста по-мека за това място, но ти си права, не се получава. Не е като у дома. Първоизточникът на това място се намира в Брюксел. Те нямат амбиции да се чувстваш като у дома и някак им се е получило. http://lamaisonjeme.blogspot.com/2010/10/cook-and-book.html

    ОтговорИзтриване
  2. Обикновено в BG между потенция и реалност има дълъг път! Плашещо е когато, качвайки се на него човек най-често среща големи дози Претенция! Четох пост-а ти:)) И адмирирам по-мекия тон!

    ОтговорИзтриване
  3. Уважаема, Rody Radichkov,
    Позволявам си да Ви обезпокоя с писмо, по повод моето съвсем случайно попадане във Вашия блог /http://rodyradichkov.blogspot.com/2010/10/adis-cook-and-book.html/. Предварително, Ви моля, за извинение, че отнемам от ценното Ви лично и професионално време.
    Но преди да започна, бих искала да Ви се представя. Аз се казвам Ади Цанова и съм създател на коментираното от Вас място - ADI’S COOK & BOOK. Вероятно съм Ви позната и визуално, защото присъствам на една от снимките, които сте поместили във Вашата статия /снимка 5 – отгоре надолу/.
    Искрено се надявам, че ще „изслушате” и моя коментар по повод ADI’S COOK & BOOK. Позволявам си да поместя моите коментари под Вашите, за да не пропусна да споделя с Вас и читателите на Вашия блог нещо важно, което ще определи съдбата на Вашето изказване след Вашето гостуване в ADI’S COOK & BOOK. За мен ще е чест и удоволствие, ако публикувате моите коментари във Вашия блог.

    ОтговорИзтриване
  4. Да не мога да разбера защо всички се крият зад книгата,нейните корици и хартиени страници като единстеният ценен източник на знание, информация и приказност...

    Трябва да призная, че сам по себе си този Ваш коментар е напълно верен. Кориците на книгите и хартиените страници не са единствения източник на знание, информация и приказност. Към тях можем да добавим и Интернет, и разговорите между хората, и рекламните пана по улиците, и какво ли още не, което е свързано с устната или писмена реч. Аз не бих се отдала на обобщаване, че „всички” се крият зад книгите. Може би повечето автори бягат от реалността, пишейки книги. А онези, на които не им се отдава писменото слово, се крият зад вятърни мелници, изживявайки своите дни като Дон Кихот-овци. Мисля си, че всеки човек на тази земя има правото да се „показва” или „крие” по най-уютния за него начин, без да очаква другите да коментират в негативен план тези техни дийствия. Какво лошо има в това да бъдем себе си и отвреме навреме да се усамотяваме, криейки се даже от самите себе си.

    ОтговорИзтриване
  5. Някак неестествено ми прозвуча интродукцията на човека, който ме посрещна - в едната стая е книжарница, а другата е нашата лична библиотека...

    Не зная кой точно Ви е посрещнал, но съм сигурна, че този някой не е бил груб или неучтив. И „интродукцията” на човека е била напълно вярна. Аз не намирам нищо неестествено в това някой да Ви запознае с идеята ADI’S COOK & BOOK. Да, в салона, в който сте били /салона с асансьора/, се намира нашата книжарница, която съдържа над 2500 заглавия, които подбираме внимателно и с разбиране. Аз, Ади, и моята колежка Мария сме филолози по образование и най-голямата ни житейска страст са книгите. Затова и подбора, който правим съвместно с водещи издателства в България, е компетентен и изцяло свързан с нашето желание да имаме стойностна литература, която да предлагаме на нашите гости. В салона с телевизора и във вестибюла се намират книгите от Нашата лична библиотека. Личната библиотека на моето семейство наброява повече от 1500 заглавия. Част от тези заглавия са свързани с моята основна професия на Сватбен агент; професията на моя съпруг, която е свързана с кетеринг услуги; руска и английска литература, които са свързани с езиците, които съм специлизирала; детска литература, която сме събирали с обич и желания за нашите прекрасни момичета; книги, свързани с кулинарията, която е нашата голяма житейска страст и книги от нашите пътувания по света. Тази наша лична Библиотека продължава да се пълни с нови заглавия и автори.

    ОтговорИзтриване
  6. Според мен всички тези книги си стояха като красива декорация, а тези от личните ни библиотеки са поне разгръщани, ако говорим за автентичност.. .

    Да, книгите са една наистина чудесна декорация, както визуално, така и за душата ми на човек, който обича книгите. Каква по-подходяща декорация би могъл да има един дом, ако не книги – автори, заглавия, страници, изпълнени с прекрасни вълнения, които се докосват до читателите. За съжаление, не сте права в изказването си за „поне разгръщани”. Вероятно има хора, които могат да си позволят да не разгърнат автори като Сенкевич, Толстой, Пушкин, Артуро Перес-Реверте, Исабел Алиенде и много други. Но аз не съм от тези хора. Всяка една книга от нашата Библиотека е минала през моите ръце, поглед, душа, съзнание, чувства и отдаване на героите. Така чувствам аз нещата. Разбира се, не всички би трябвало да бъдат като мен. Но има много хора, които изпитват същата любов към книгите, каквато изпитвам аз от дете. А ако книгите Ви се струват неразгръщани, то е защото аз държа на уважение към книгата – не позвалявам нито на себе си, нито на дъщерите си да се отнасят към книгите като към сноп хартия. Затова и повече наши книги са в отлично състояние. Не бих могла да коментирам края на Вашето изречение в този абзац – „ако говорим за автентичност”, защото не го разбирам и не намирам връзка с изречението след запетаята. Моля Ви, да ме извините за което.

    Може пак да съм се загубила някъде в превода...Кафе и книга е правилната формула, но не по линия на знанието, а ако работи маркетингово. Максимизиране на пространството, съвременна концепция за 2 в 1, най - малко!!!

    Да, вероятно сте се „загубила някъде в превода...” Не се бях замисляла над това дали кафе „плюс”книга са „равни” на „правилната формула”, независимо дали е по линия на знанието или по линия на маркетинга. Аз просто реализирах една моя детска мечта, когато думата „маркетинг” бе извън речника на българския книжовен и разговорен език. Вие ме наведохте и на мисли върху съвременната концепция на 2 в 1, която ми се струва твърде практична, но и твърде тривиална – преекспонирана, покрай една небезизвестна реклама, която завзе съзнанието ни преди няколко години. Но за да бъда по-конкретна в словесния си коментар на Вашето изказване, ще споделя с Вас, че кафе „плюс” книга за мен е по линия на знанието. Предпочитам да бъда обгърната от чудесни книги, отколкото от хора, чиито коментари са „изгубени в превода”. Сигурна съм, че тази моя формула ще ми помогне да изживея живота си пълноценно и по начина, по който го виждам аз във времето. И ако несподелянето на „изгубените в превода” теории ме лишат от глътка свеж въздух, защото не искам да излизам извън ADI’S COOK & BOOK, за да се срещам с такива хора, то съм готова да се жертвам, отдавайки последния си дъх на книжната прах, която създава чувство за уют и несъизмеримост.

    ОтговорИзтриване
  7. Да имам повод да зърна един любим асансьор - това е асансьора за храна от градската легенда от края на 90-те - ресторантът " Отвъд алеята зад шкафа" в София...Автентично, практично и работещо!

    „Любимият асансьор” наистина е автентичен, практичен и работещ. И аз много се радвам, че той е зарадвал Вашето гостуване при нас. Тук мога да си кажа, че не съжалявам за платените няколко стотин лева за неговата поправка и почистване, след като предишния собственик го бе занемарил до неузнаваемост. Вашият до тук единствен положителен коментар ме кара да вярвам, че нашия разговор няма да остане нечут от самите нас и от другите, които четат Вашия блог.

    Да се почувствам като в showroom на Ikea, а да трябва да се чувствам като "у дома", което е концепцията на собствениците...

    Не съм сигурна, че сте разбрали правилно концепцията. Или, ако сте уловили част от нея, то това не е достатъчно, за да бъдем честни и коректни в изказванията си в пространството. Радвам се, че познавате добре колекциите на IKEA, за да ви накарат да се чувствате като в showroom. Ех, а тук точно не мога да не изкажа моето най-голяма съжаление, че Вашата статия идва на етап, когато вече всичко е готово и от IKEA на този етап не бихме могли да изискаме даже и един подарък като Светли представители на техните мебелни колекции. Жалко! Наистина жалко! Всичко вече е закупено и позиционирано. Но остава едничката надежда представители на IKEA, идвайки ни на гости, да останат доволни от съчетанието на няколко техни линии за мебели.
    Трудно е да се почувства човек като „у дома”, когато негативното чувство надделява над позитивното такова. Аз пък винаги подхождам с позитивни чувства към всичко и всеки. Вярвам в силата на положителния дух, който никога не ме е подвел. Дали не е защото отвореното сърце е по-възприемчиво от затвореното.

    ОтговорИзтриване
  8. Не че не харесвам Ikea...

    Радвам се, че IKEA се харесва и на Вас. Цял свят харесва IKEA. А може би тя е толкова харесвана, защото пътят, който е извървял нейния създател и собственик е бил осеян с положителни емоции и чувства към една мечта, превърнала се в реалност. Аз лично се възхищавам на пионери като Ингвард Кампрад, който, казват, е богат не само материално, но и душевно човек. Поклон пред такива личности, които имат смелостта да осъществят мечтите си, независимо от трудностите, с които е изпълнен пътят от Мечтата до Реалността. Концепциите на IKEA са водещи в световен аспект. И, си мисля, че това не е случайно.

    Да имам, но нямах същото усещане, както преди доста време, когато посетих същата тоалетна... Тогава тя бе с различен "дух" - странна дума за такова място, но е точна, защото имаше усещане за наистина нещо интимно, сякаш влизаш в нечий будоар... Сега е като в showroom на Ikea!

    Ах, този showroom на IKEA! Или много Ви допада думата „showroom” или не намирате синоним, който би могъл да бъде полезен в статията Ви. Словосъчетанието „в нечий будоар” противоречи на усещането за „у дома”. Аз бих се чувствала неловко да вляза в будоара на някой друг. Да, наистина, тоалетната беше с различен „дух” /наистина странна дума за такова място/, ако харесвате мръсни тапети, поели миризмата от тоалетните, които не са били ремонтирани в продължение на 8 години. Различен „дух”, ако харесвате пожълтели дървени дограми, мръсен под и гротескни илюстрации от първата интимна среща мужду Адам и Ева.
    Но тук за showroom-а на IKEA грешите и ми позволете да отбележа това. Единственото, което се докосва до идята IKEA е шкафът в средата на тоалетното антре. Мивките са дело на трудещи се хора от завода “Фаянс”. Крановете са дело на трудещи се хора от завода на „Идеал Стандарт”. Тапетите са дело на трудещи се хора някъде в Италия. Вратите са дело на български завод за дървени врати и дограми. А лампите са дело на една прекрасна Дама Ина, която отглежда невероятния си син в инвалидна количка вече 17 години. В деня, в който ни донесе и последния елемент за тоалетната – полилея над мивките, тя отпътува с него за Австрия, където му предстоеше поредната операция. Дама, която в борбата си за най-доброто за своя син, работи усилено и сътворява приказни неща. Ще се радвам, ако все повече и повече хора ползват услугите на Ина. Дано и на Вас да Ви се отдаде възможност да излезете от showroom-а на IKEA, за да се насладите на творчеството на тази прекрасна Дама.

    ОтговорИзтриване
  9. Не искам да си представя какво ще се случи, когато въпросната верига отвори първия си магазин в София...Желанието за унифициране, при такъв свободен избор ме изумява...

    Тъй като пишете за ADI’S COOK & BOOK и респективно за мен, Ади, ще си позволя да Ви споделя какво ще се случи, след като IKEA отвори врати след по-малко от година. Ще съм сред първите втурнали се през въртящите се врати клиент, който с истинска наслада в сърцето ще вършее из магазина и ще пазарува. А след час-два ще се отдам на любимия си обяд в IKEA в акомпанимент от чаша червено вино в ръка. Отдавна обзавеждаме дома си, караваните си и къщата в провинцията ни от IKEA и сме доволни. Ще се радвам, че най-после и българинът ще има реалната възможност да си закупи мебели и аксесоари за дома на прилична цена и с отлично качество без да чака с месеци новите си мебели за дома на поредната фирма, която „взе парите и каза да чакаме”. „Унифициране” може да има само тогава, когато нямаш въображение. Вие сте стилист и, съм сигурна, разбирате това чудесно. Нима хората, които носят блуза или панталон от най-новата колекция на Армани се унифицират? Нима няма и други известни дизайнери в света? Нима няма „свободен избор”? Защо се изумявате?

    Това решение адмирирам!!! Свободно "падащи" от тавана книги...Има някаква мисъл извън "матрицата". .

    Сърдечно Ви благодаря за адмирациите, с които ме дарявате. Това е второто ви положително чувство от Вашето гостуване. Ако се чудите как сме ги закачили, най-чистосърдечно ще Ви споделя начина. Е, отнема време подготовката на книгите – избора, връзването на всяка книга, закачането, но, ако Ви харесва, обезателно ще споделя опита си. Готова съм да споделя и „някаквата” мисъл „извън матрицата”, ако тя Ви интригува.

    Днес реших да пия кафе на различно място и с това да дойдат и непредсказуемите емоции на учудването, което е едно от началата на това да си задаваш въпроси, следователно да мислиш!!!

    Да, Декарт е бил прав в изказването, което цитирате, но не докрай. Няма нищо чудно в това, че някой е осъществил една своя детска мечта. Но приливът на емоциите, свързани с учудването, идва тогава, когато не става ясно за отсрещната страна, защо има хора, които коментират идеите, концепциите и реализациите на други хора, които по една или друга причина са си доставили удоволствието да могат, да бъдат и да карат нещата да се случват, вместо да чакат нещата да се случат. Вие не ме познавате и аз не съм споделяла с Вас моята мечта, както и процеса на нейното реализиране. Статията Ви е изпълена обаче с негативни коментари относно идеите ми, концепциите ми и реализациите, които съм успяла да осъществя в ADI’S COOK & BOOK. Аз адмирирам Вашата смелост и съм с две ръце ЗА! свободата на словото. Но съм ЗА! тогава, когато словото е коректно, пълно, ясно и изчистено откъм опитите просто да побъбрим, просто да бъдем отново негантивни, просто да оплюем, просто да имаме какво да споделим в блога си, за да не ни забравят бързо и завинаги, просто защото нямаме с какво друго полезно да занимаваме читателите му.

    ОтговорИзтриване
  10. Обичам новите неща, адмирирам опитите, най - малкото, защото знам какво коства това в България, и колко трудно "мечтите стават реалност".

    Отново сърдечно Ви благодаря за адмирациите. Но това, което много бих искала да споделя с Вас е, че на мен не ми е коствало нищо, за да осъществя тази моя мечта. Моите мечти не се превръщат трудно в реалност, защото съм от хората, които правят нещата да се случват, а не чакам просто да се случат. В България, както и навсякъде по света, всичко е възможно, даже и мечтата да стане реалност. Превръщането на мечтата в реалност не подлежи на географски разпределения, нито на „коства” или „не коства” нещо или нищо. И трябва да призная, че ADI’S COOK & BOOK не е просто опит да бъдем различни, а НИЕ СМЕ РАЗЛИЧНИ! Фактът, че сте се отдали на заснемане на мястото с такава прецизност /благодаря Ви, че сте ме включили в снимките/ и сте се отдали на словосъчетаване в блога си поне за час, говори за интереса, който проявявате не само Вие, но и други хора, които за разлика от Вас обаче, ни поздравяват за мястото и за Различната идея, която не е свързана с поредната кръчма или култов ресторант. Такива има на всеки ъгъл в София и страната. Но ADI’S COOK & BOOK е само ЕДНА ИДЕЯ, ЕДНО МЯСТО, ЕДНА РЕАЛНОСТ. Благодарим Ви, че сте била наш гост. За нас е чест и удоволствие. Всеки, престъпил прага на ADI’S COOK & BOOK, е ДОБРЕ ДОШЪЛ! И не защото очакваме от всеки да се почувства като „у дома” си, а защото сме хора с големи сърца, отлично възпитани от родителите си и родители, възпитаващи отлично децата си.

    Така попаднах на местоположението на култовия ресторант "Отвъд алеята зад шкафа"- уникална градина и красива къща, където сега се помещава Adi's Cook and Book - кафе - книжарница с малко хапване, защо не и питие за по- късните часове?

    Да, градината е уникална, благодарение на двете ми ръце, прочита на няколко книги за Градината и неуморните часове труд. И причината не е само в моето желание да превърна нашата градина в прекрасна, а защото занемарения й вид навяваше тъжни чувства в моето сърце и душа. А аз се занимавам с цветя от дълги години и обичам не само книгите, но и тях - цветята. Обичам да им се отдавам и да придавам на вида на градината моите знания, които придобих от криенето ми зад книгите по повод нейното възстановяване. Надявам се не ми се сърдите, че съм си позволила да се скрия за малко зад книгите в желанието ми да натрупам още знания.
    Нека оставим питието за късните часове за друг тип места, за които споменах, че са на всеки ъгъл в София.

    Попаднах в декор...и някак "играх"роля, пих кафе...но тъй като не мога добре да "играя",затова не ми се получи като "у дома", не успях да се приобщя и сега си позволявам да изрека това на глас!

    Не се притеснявайте да изречете това на глас! Вие сте личност и Ваше човешко право е да споделяте гласно емоциите си и вижданията си, даже и да няма кой да им обърне внимание. Не е било необходимо да играете някаква роля. Достатъчно би било просто да се отдадете на положителните емоции с книга по Ваш вкус, да изпълните съзнанието си с нещо различно и интересно, освен пиенето на кафе, което може да се случи и на кухненската маса във Вашия дом. Ние не държим да се приобщите към ADI’S COOK & BOOK. Ние по-скоро ще се радваме да имаме приобщили се съмишленици, които прекрачват прага на ADI’S COOK & BOOK с положително чувство, които да не се крия “зад книги”, „игра”, „роля”... Определено изказваме на глас предпочитанията си към личности, които са това, което са, а не част от някоя пиеса или филм /нека бъде „Матрицата”/. Предпочитаме гости, които не очакват от ADI’S COOK & BOOK да бъде поредната кръчма, която са свикнал да посещават през ден, или поредния клуб, в който пият с часове чаша вино, опитвайки се да бъдат някой, когото и те самите не познават.

    ОтговорИзтриване
  11. Дано ви провокирам да отидете (само с приятелки,) и да"изиграете"вашата си роля! На вас може и да ви се получи... Аз след това си задавах много въпроси!!!

    Благодаря Ви за препоръката и поканата към други от наше име да ни гостуват в ADI’S COOK & BOOK. Жестът от Ваша страна е много мил и аз ще се радвам да посрещна гостите, дошли при нас след Вашата препоръка. Но защо само с приятелки. Нима приятелите от другия пол да са дискриминирани. Ние нямаме нищо против да посрещаме и мъже и жени, даже и тоалетната ни да не е „нечий будоар”. Но вероятно с поканата си навеждате Вашите последователи да се изпълнят с негативни чувства, с каквито Вие сте била изпълнена при Вашето гостуване. Опитите да влияем на мнението на другите, ни кара да су чувстваме неуверени. Не си спомням кой бе човекът, изрекъл тези умни думи.

    ОтговорИзтриване
  12. ул. Будапеща 31, София

    Благодаря Ви и за посочването на адреса. Така нашите гости ще се справят по-лесно с намирането на ADI’S COOK & BOOK.
    Ще отправя още една молба към Вас. Моля Ви, позволете ми да споделя някои много важни аспекти, които вярвам ще Ви накарат да погледнете по различен начин на нашата преписка. А именно. Аз съм майка на две прекрасни момичета, които са били също една осъществена мечта за мен. Не ми е „коставало” нищо, за да им дам живот и да получа нов такъв като една обичана и обичаща майка, независимо че в България майчините домове не са това, което са отвъд нашата прекрасна страна. Една детска мечта, която съм превърнала в реалност. И сега, когато животът ми минава под влиянието на най-прекрасните положителни емоции в човешкия живот, ако някой коментира, че децата ми не са това, което те са очаквали, не бих се почувствала никак добре. А много са хората, които са в пряк и косвен контакт с моите дъщери. Хора познати и непознати. Хора с положителни и неположителни гледни точки към всичко и всеки. ADI’S COOK & BOOK е едно от моите деца в личен и професионален план. Вашите коментари не ме ядосаха, но ме накараха да се почувствам обидена от Вас. След прочита на Вашата статия, която обижда едно от моите деца, реших да Ви пиша и да Ви покажа с това си действие, колко голямо сърце имам, защото съм добър човек. Вярвам и в това, че всеки човек изначално е добър. Друг е въпросът дали тази добрина ще е проявена или не. Вие не ме познавате, уважаема Rody Radichkov, за да споделяте мнения за моите идеи, концепции и реализации. Коментирайте Вашите идеи, концепции и реализации. Разсъждавайте върху тях, за да разберат хората, които посещават Вашия блог, че Вие сте личност, чийто блог заслужава да бъде четен и търсен като източник на информация. Вие говорите за „криене” зад книги, които са един „неразлистван декор”. Най-учтиво и искрено Ви каня да се запознаем лично в удобно за Вас време и място. Нека това място не е ADI’S COOK & BOOK, където вероятно отново няма да се чувствате добре. Но все си мисля, че можем да проведем и нашата среща в ADI’S COOK & BOOK, за да ви предоставя възможност да заснемете мястото без да се криете, че правите това. Ще Ви позволя да го направите. Не е необходимо да се криете, когато искате да направите снимки. Има много наши гости, които ни питат дали могат да направят снимки, защото много им харесва и биха искали да покажат мястото на техните семейства, близки и приятели. Винаги им позволяваме. Аз все пак Ви благодаря за направените снимки, които сте публикували в блога си. При желание от Ваша страна, мога да ви изпратя още такива. Също така би било чудесно да ми предоставите и възможност да Ви подаря моите две книги. Да, аз съм автор на три книги, две от които са на книжния пазар повече от две години. Искрено се надявам моите книги да не бъдат просто декор в нечий дом, а книга, която са прочели или поне разлистили. Много мило от Ваша страна да заснемете няколко пъти една от книгите ми /ето на това му казвам аз безплатна реклама/. Книгата ми присъства на снимка 1,2 и 7. Много мило от Ваша страна. Благодаря Ви!
    Ще се радвам да отговорите положително на поканата ми за среща. Или сте от авторите на статии, които се крият зад Интернет пространството, вкопчили се в клавиатурата на компютъра си.

    ОтговорИзтриване
  13. Вероятно, уважаема Rody, аз съм единствения човек, който си позволява да Ви пише след статия в блога Ви. И то, за да се изкажа най-смело, откликвайки словесно на Вашите реплики. Искрено се надявам, че принизяването на една мечта, която не е Ваша, и единствения интерес, който имате, коментирайки я, е просто да побъбрите и поклюкарствате, Ви е доставило неустоимо удоволствие и Ви е накарало да се почувствате по-добре. Защото, ако не сте се почувствали по този начин, то тогава защо Ви е било необходимо да оплювате труда на някой човек. Това прави ли Ви по-свободен човек, по-умен човек, по-реализиран човек, по-искрен човек, по-любящ, по-жив, по-положителен, по-... Съмнявам се! Аз, Ви моля, да не обръщате внимание на негативните си емоции, а да следвата изначалното добро, което се крие някъде дълбоко във Вашето сърце. Да бъдеш добър човек не е срамно. Да бъдеш учтив с хората не е унизително. Да бъдеш положително настроен не е обезкуражаващо за развитието на Вашия блог. Не е от жизнена необходимост да бъдеш интелигентен, учтив и можеш човек. Но е жизнено необходимо да бъдеш добър човек. Аз съм добър човек, затова и сърцето ми и душата ми са изпълнени с радост и веселие. Затова съм успяла във всичко, с което съм се захванала в личен и професионален план. Затова съм привлякла човека, когото обичам безумно и съм обичана безумно. Затова имам приятели, които ме уважават и предпочитат моята компания. Защото съм добър човек! Аз работя и живея в дом, който макар и като showroom на IKEA ме изпълва с положителни вълнения, емоции и страсти на приятел, родител и професионалист. Ако имахте смелостта да ме потърсите лично, за да споделите с мен всички емоции, които не Ви карат да се чувствате добре в ADI’S COOK & BOOK, това бих могла да нарека смелост. Но Вие сте предпочели да се скриете зад анонимността на своето гостуване като клиент и фотограф, което всъщност е най-вълнуващото от Вашето гостуване.

    ОтговорИзтриване
  14. И тъй като има един коментар от една Дама на име Мариета, не мога да не отговоря и на нея. Мълчанието ми би било проява на неучтивост, след като отделих време да пиша на Вас.

    Аз бях доста по-мека за това място, но ти си права, не се получава. Не е като у дома. Първоизточникът на това място се намира в Брюксел. Те нямат амбиции да се чувстваш като у дома и някак им се е получило. http://lamaisonjeme.blogspot.com/2010/10/cook-and-book.html

    Сърдечно Ви благодаря, Мариета, за по-мекото отношение към нашето място. Е, не всеки чувства мястото по начина, по който създателите му. И Леонардо да Винчи не е вярвал, че някой ден неговите идеи не просто ще бъдат разбрани, но и реализирани. Какво ли не дължим на пионери като Леонардо да Вични. И ние, като неговите творения, ще останем неразбрани за някои хора. Вярвам, че в това няма нищо страшно и срамно. Напротив. Както е казал Ал.Константинов „Разни хора-разни идеали.” А руския народ е още по-изчерпателен, казвайки че „на вкус и цвет - товарищей нет.” Не можем да се харесваме на всички. Това би било едно човешко престъпление към правото на избор и разнообразие.
    Но не мога да се съглася с Вас, че първоизточникът е Брюксел. Да, в Брюксел има COOK & BOOK и, ако вие не сте, то аз съм била там три пъти за три дни и познавам отлично не само локацията, но и нейните собственици. И не сте права в това, че нямат амбицията да се чувстваш като у дома. От това Ваше изказване разбирам, че Вие не сте посещавала това място лично. Те имат тази амбиция и в някои сектори чувството е точно като „у дома”. Но в други сектори не просто не се получава, а те за тези други сектори нямат амбиция да се получава. Мястото на Брюкселския COOK & BOOK е много голямо и разделено на сектори, намира се в бизнес сграда в един от крайните квартали на Брюксел. Концепцията е несравнима с тази на ADI’S COOK & BOOK. Също така в Брюксел, в центъра на града, има една прекрасна книжарница вблизост до централната улица, чиято концепция да бъде COOK & BOOK също няма нищо общо с ADI’S COOK & BOOK. Простото съвпадение на COOK & BOOK не определя първоизточника и неговите последователи. ADI’S COOK & BOOK има напълно различна концепция, идея, реализация; разположение, големина, начин на работа. Местата са несравними.

    ОтговорИзтриване
  15. Повярвайте ми, уважаема Мариета, от мечтата до реалността извървях дълъг път, преди да отворя вратите на ADI’S COOK & BOOK за гости. И се качих на този път без страх, а само с вяра в най-доброто, което ме отведе право към успеха, на който ще се радвам дълго време. Нямам големи дози Претенция да бъдем харесвани от всички и всички да са като у дома си, защото би се пренаселило от хора, а гардеробите вече са окупирани от детски зимни якета, грейки, обувки за ски и какво ли още не за изживяване на едно чудесно детство.
    Благодаря за адмирациите за по-мекия тон. Прави ви чест да подкрепяте по-умерения начин да споделиш нещо с някого. Искрено се надявам, че моите коментари не са Ви засегнали. Не това бе целта на моето изказване. Но все пак, ако съм предизвикала такива чувства, Ви моля, да ме извините.

    ОтговорИзтриване
  16. Уважаема, Rody Radichkov, моля Ви, приемете моето словосъчетаване като един знак за това, че не всички харесват онова, на което сте се отдали. Точно по начина, по който Вие не харесвате мястото ми. Но това, което Ви съветвам, най-сърдечно е, да се скриете за малко зад книгите и най-вече зад онези, които говорят и учат на българсик език. Ако искате да използвате Силата на словото и то да Ви е вярно във Вашето поприще, от важно значение е да разберете същността на писменото слово. А същността не е просто да напишеш нещо, но и да словосъчетаваш вярно, да не пропускаш пунктуация, която играе изключително важна роля в писменото слово, когато искаш да изразяваш емоции. Също така да не прекалявате с пунктуацията, особено когато става дума за многоточие след почти всяко изречение. Защото многоточието говори на четящия отсреща, че Вие не сте уверена в това, което пишете или не Ви идва на ум какво следва да напишете. Е, аз съм се крила зад книгите, разгръщайки ги много внимателно от уважение и обич към тях, но в това си криене научих и много полезни за пълноценното ми общуване неща. На книгите дължа огромна част от успеха си на личност и професионалист.

    Аз също имам блог, но никога не съм си позволявала да коментирам негативни неща в него. Това би било изказ на подлост към моята личност, която вярва в старанието на всички хора по света и най-вече в това да бъдем не играещи роли хора, а добри личности с ясни позиции, които не опират до бърборене и несъдържателно словосъчетаване. Вие сте стилист, който би трябвало да се отдаде на професията си, без да губи време в приказки за лека нощ, необходими само на шепа хора.

    Отново приемете моята най-искрена покана за лична среща с пожелания за крепко здраве и успехи в личен и професионален план.

    Ади Цанова

    ОтговорИзтриване
  17. Благодаря за отделеното време, Ади Цанова! Мисля, че много хора ви харесват и имате вашите успешни проекти! Позволете ми като един нормален човек да споделям своите мисли и въпроси в собствения си блог! Съжалявам, че моите " богохулни" мисли са довели до тези десетки думи...(извинете ме за многоточието). Желая Ви успех!

    ОтговорИзтриване
  18. Здравейте, уважаема Роди Радичков(а)!
    И аз сърдечно Ви благодаря за времето, което сте отделили, за да прочетете моето писмо и да ми върнете отговор.
    Предполагам, че обкръжението ми е показателно за това, което твърдите.
    Да, всички мои проекти са успешни.
    В това сте напълно права, и аз Ви благодаря, че сте се поинтересували.
    Моля Ви, уважаема Роди. Вие не сте ме разбрали правилно. Аз не Ви забранявам да бъдете нормалено човек, нито Ви забранявам /за да Ви „позволявам”/ да споделяте своите мисли в собствения Ви блог. Но е много важно да знаете, че той е Ваш, защото Вие пишете в него. Но предвид факта, че той е част от общественото пространство – Интернет, той става достояние и на други. Прочетете отново писмото ми до Вас. В него няма забрана за това, дали да пишете свободно във Вашия блог или не. Вие имате блог, в който има възможност да се пишат коментари. В администрацията на блога си можете да забраните тази опция като „отметнете” полето „no comments on my post”. Благодаря Ви, че сте допуснали в администрацията на блога си моите коментари. Това си е вид безплатна реклама, защото google прихваща всяка дума и я имплементира в интернет пространството.
    Мислите Ви определено не са „богохулни”, защото нашата преписка няма нищо общо с вярата в Бога, към която аз проявявам дълбоко уважение. Простете, ако „десетките думи” от моя страна са Ви.../простете и мен за многоточието/. Благодаря за пожеланието. Аз също Ви желая успех и крепко здраве. И Ви го желая от сърце. И пожеланията са и от моето семейство, което с интерес следи нашата преписка.
    Аз съм била на кухненския плот /това се вижда на една от снимките/. Защо не попитахте мен като собственик на ADI’S COOK & BOOK? Аз също бих Ви разрешила или пък изпратила такива.
    Лека вечер!
    Ади Цанова
    p.s. За едно съжалявам след моите „десетки думи”. Предполагах, че сте смел човек. Но съм се излъгала в предположението си, след като не откликнахте на моята лична покана за среща. Жалко!

    ОтговорИзтриване
  19. Привет, Ади Цанова! Аз-ът Ви е твърде доминиращ! Има другост...Има и смирение!Няма да правя разбор на казаното от Вас, както Вие обичате да правите. За мен това е чиста софистика! Моля, не определяйте другите, защото аз съм определила само себе си в едно обществено пространство, което се явява Ваше дете - Adi's Cook and Book, но е предназначено за другите! Или пак не съм разбрала?

    ОтговорИзтриване
  20. P.S. Нима е нужна "смелост",за да се срещна лично с Вас? Не вярвам! Срашното е страшно, когато е осъзнато! Надявам се нямате съзнаване за себе си като такава!
    Каква ще е темата?
    Лека нощ!

    ОтговорИзтриване
  21. На блога попаднах след като прочетох статията(мнение или реакция) на Ади Цанова във фейсбук. Г-жо Цанова, не виждам какво чак толкова е написала Роди за да реагирате толкова остро и излишно многословно. Имах търпението да ви изчета докрай, макар на моменти да се губех в мисълта ви. И вие имате право на отговор, но от целия ви коментар личи единствено липса на търпимост към критиката. Освен това ми направи лошо впечатление високото ви самомнение за себе си. Дали сте добър човек (повтаряте го няколко пъти) могат да кажат само околните (и то не членове на вашето семейство). От вашите уста звучи нескромно и самохвално.

    ОтговорИзтриване
  22. За момент се изкуших да посетя това място / кафене?,сладкарница?,библиотека? /,разглеждайки снимките,но като се зачетох в коментарите на г-жа Цанова желанието ми секна.Жалко.

    ОтговорИзтриване
  23. Тази Ади тотално не е в час. Грам не асимилира какво значи "блог". Явно и възрастта й има значение. Говори като някаква лелка.

    Мислех да си празнувам рождения ден там, но ще пропусна, след като видях един тон его в тази жена. Ужасно неприятна!

    ОтговорИзтриване
  24. Честно казано не прочетох абсолютно всичко. Но като чета последните коментари си мисля следното: понякога, когато влагаш 99% от старанията си или въобще от себе си в нещо, когато някой изказва нещо негативно за него, се чувстваш лично засегнат, защото там са 99% от теб. И го усещаш като критика. И не е приятно. Не е и обективно, де.
    На 99% съм убедена, че на всички ни се е случвало. :)

    ОтговорИзтриване
  25. Снощи посетих заведението, след като се каних цял месец и се бях заредила с огромно нетърпение и желание.

    И аз споделям усещането на останалите. Да интериора е много приятен, интересен и нестандартен, но определено не се чувствах спокойно и добре на това място. Усеща се голяма "стегнация" и висока доза претенция. Освен това наистина сякаш съм навлязла в нечий чужд дом и трябва да се подчинявам на настроението и статичността му. Та с 2 думи определено, не ми беше комфортно и не можех да се забавлявам истински.

    Колкото и да ми хареса кухнята и самия интериор не бих си причинила този дискомфорт 2ри път. Да, бих го препоръчала на всеки, мястото е интересно и трябва да се види, но определено не би се превърнало в "Моето" местенце.

    ОтговорИзтриване
  26. Уважаема Г-жо Цанова,
    Моите уважения към Вас и към успешните Ви проекти, които не познавам. Попаднах са снимки на ADI'S COOK & BOOK и предизвика искрения ми интерес. Най-вече, заради това, че е на мястото на най-уникалния ресторант, който някога е съществувал в София - "Отвъд алеята, зад шкафа". Щеше да ми е много любопитно да видя всичко, което сте направили на това място, но ... след това, което прочетох, едва ли ще имам това удоволствие... Определено не бих искал да дойда и да се сблъскам с човек като Вас. Отношението Ви към някой, който си е позволил да изкаже мнение за Вашето "дете", както и коментарите Ви относно това, което сте заварили като наследство, за недостойни... И непонятни, от устата на един "добър Човек". Желая Ви щастие.

    ОтговорИзтриване