събота, 9 април 2011 г.

Individual lunch in a box

Подготовката е толкова важна, колкото и празника, пътят толкова вълнуващ, колкото и достигането на целта!
Затова предстоящите дни, оставащи до Великден ще експериментирам на тази тема...
Като начало - първи стъпки в декорацията на дома. Преекспонираната тема Великден = цвят остава на заден план, поне за сега. Идеята ми беше да заложа на контраста естествено-модерни технологии. Използвах лампа Garland, Tord Boontje, изрязан на лазер тънък метален лист с перфектни детайли от флората, който използвах като гнездо на истински яйца от пъдпъдъци, които природата съвършено е декорирала!
Гнездото е поставено върху парче грубо, необработено зебло.
Палачинка от ръжено брашно
Яйца от пъдпъдъци (съдържат витамин А,B, Е,повече от тези в кокошите яйца, микроелементи - желязо, калий, кобалт, мед и незаменими аминокиселини - лизин, цистин, метионин и др.)
Мини салата от червена и зелена бейби салата, рукола и бейби спанак, сварени яйца от пъдпъдъци.
Нори, завито на руло с панделка от пресен, зален лук.
Освен с нори искам да опитам и с листа от соя, ако открия такива в София:)
Фунийка от нори, в която е поставена мини салатата.
Ето и любимите ми сандвичи с шунка. Нова версия на Club Sandwich, пластове от палачинка,шунка, омлет от яйца от пъдпъдъци, малко майонеза като "лепило" и пресен лук. Процесът на навиване на рулцата е подобен на този в приготвянето на суши!
Тъй като концепцията за  обяд в кутия е съставните части да са малки по подразбиране, трябваше да се намери решение как салатата да е лесна за ядене и да изглежда привлекателно и след евентуалното пренасяне!
Решението бонбон от нори, с пълнеж - въпросната салата, завързана с листо от пресен, зелен лук:)
Кутията с обяд на тема Преди Великден!
Ето, готово!
Не е нужно да се декорира допълнително... красиво е, когато е чисто,семпло и категорично!

Благодаря, че се отбихте! Добър апетит!
Thank you for visiting! Bon Appetit!

Няма коментари:

Публикуване на коментар