понеделник, 13 юни 2011 г.

DING3000 Product design / From Forum to Exhibition

Така изглеждаше Военният клуб в София през изминалия уикенд.
Достъпът - бадж . Избрах да ви представя лекцията на DING3000, трима дизайнери от Германия, които правят мебели, осветление и аксесоари за дома.
Спечелват с простичка гениалност и чувство за хумор!
Влизат в книгата Design Nowl на Taschen и притежават над 25 международни награди!
Това е селекция на тяхната работа в предмети, мебели и лампи. Тъй като са германци, се шегуват със себе си, че обикновено на хората от родната им държава им е трудно да правят красиви неща и точно затова решават това да една от основните им, движещи ги цели! И тъй като според тях животните са достатъчно красиви, те се вдъхновяват да направят мебели и лампа, които да напомнят като визия на някои представители на фауната. Лампа-жираф, маса-магаре, диван-...
Да направиш нещата красиви:)
Аз бих добавила комуникативни!
Самата презентация е красноречива:)
Другата им основна цел в тяхната работа е това тя да носи усмивки, за всички които виждат или притежават техните предмети. Два примера: формата за торта, кейк или баница, всичко, което трябва да бъде разрязано на парчета и различен поглед и атрактивна дизайн намеса върху най-продаваната етажерка Billy на IKEA.

Изложбата, представяща DING3000 може да видите в Склада.
Това е един от емблематичните им проекти Pump My Billy- ремикс на семплата етажерка на Ikea.
Идейно намигване, което моментално изважда продукта от конвейра и му дава характер!
Пластмасови подложки за горещи съдове, които с едно движение стават и за малки и за големи тенджери и тигани:)
Кош за боклук, с отделен, прикачен контейнер за кори от банан, например! Като германци - чувството за ред е водещо и константно за DING3000! То, заедно с оригиналните препратки и чувството за хумор и това, че с лекота им се получават нещата ме спечелиха напълно!
Споделиха, че са мързеливи и не обичат да се застояват на работното си място дълго, участват в изложения, предлагат продуктите си, споделят ги, без страх, че някой ще им открадне идеите. Сториха ми се доста непринудени, искрени и щастливи с това което правят! Мисля, че това се отразява и на дизайн решенията им:)
В живота нищо не е по равно, желанията на хората са различни, едни се задоволяват с малко, други искат всичко!
Така е и с парчетата от тортата - за да може всички да са щастливи - форма за печене, която да дава на всеки по нещо(неговото си нещо). Различни по големина и дебелина парчета - практичност с голям потенциал и изненадващо чувство за хумор!
Комплект цветни пластмасови прибори  Join - нещо като кубчето на Рубик , само че с вилица, лъжица и нож!
Перфектни за парти:)
Благодаря, че се отбихте!
Thank you everyone for visiting!
Take care, guys!

Няма коментари:

Публикуване на коментар