сряда, 28 септември 2011 г.

Selector из "Бебешки дневници"

Наложих си с наближаването на раждането, цялото ми знание за това, което ми предстои да е tabula rasa (чиста дъска). Искаше ми се избора ми за необходимостите на новото човече да не е обременен със списъци 2 бр. от това, 7 бр. от друго! Затова постепенно и с много внимание набавях и "обличах" бройките в конкретни, полезни и красиви неща за всички нужди на Иван Александър.
След като ви запознах с къта за спане и ваничката, която избрах за вечерната баня Тук, днешния пост е за споделяне на опит и практични съвети за всички бъдещи майки и татковци:)
Водещото за мен при избора какво " ДА" и какво ""НЕ" беше да не прибързвам! След щателно проучване на местния и on-line пазар, ето и основните и за мен важни неща за обличането, храненето, хигиената, спането...и въобще Здравето на едно новородено!
Основният компонент на бебешкия гардероб, според мен е боди-то (с дълъг и/или къс ръкав) в зависимост от сезона, най - удобни за обличане при липса на опит на майката, са тези с деколте плик (бебетата ги обичат също!) и със закопчаване - кимоно. Може да прескочите т. нар. комплекти за изписване ( за мен са леко абсурдни:( Спокойно може да си ги изкомбинирате сами! И да инвестирате в Starter Set от Mothercare от 10 части ( боди с къс ръкав 2 бр, гащеризон 3 бр, шапка, буйки, потник, лигавник 2 бр). Памукът е страхотен, лесни са за подържане и обличане, белия цвят носи чистота и е универсален. Аз съм изключително доволна от този си избор - всичко влезе в употреба и има достатъчно дълъг живот.
Чорапките са много важни за бебето (заради терморегулацията) - тук внимавайте какви са ластиците... защото повечето на BG пазара не са съобразени и обикновено падат, когато бебето е активно и рита. Тази с връзките са ми любими, защото са памучни и"намигват"!
Играчките постепенно влизат в живота на бебето и са важни за правилното развитие на  психо-моториката му. Аз харесвам тези от естествени материали или hand-made. Слончето е и хубав символ, подарък от близка приятелка!

За добро съхранение на мляко, при кърмене, аз предпочетох предварително стерилизирани пликове за еднократна употреба пред пластмасовите контейнери!  Имат си мерителна таблица, лесно се затварят и имат екстра - лепенка, за точните параметри - дата и час за ориентир. Кърмата в тях може да се съхранява в рамките на 3 месеца във фризер! 
За всички тубички и шишенца козметика за малкия човек е необходима подредба, бърз и лесен достъп, затова моят избор са тези текстилни торбички с дъно в сребристо от H&M Home. Да се надяваме, че с отварянето на магазин на марката през март 2012-та в The Mall , освен с дрехи и аксесоари,  тя ще стъпи на нашия пазар и с артикулите си за дома! Дотогава доставката е само чрез приятели или с пътуване зад нашата граница!

За хранене съм категорична - 2 малки и 2 големи шишета на Dr Browns! Марката е нова на нашия пазар, но аз я предпочетох защото предлага шишета от стъкло!!! и има специална система за запазване на витамините от майчиното мляко и облекчава проблемите с коликите на бебето!
Пеленките се оказаха много важни ! Ще се убедите в многото им приложения! Аз предпочитам тези от тензух, защото са мекички и щадящи бебешката кожа. Пеленки и одеалце от Bellybutton.
Сет от 3 хавлии - напълно достатъчни за началото и на супер атрактивна цена. Има ги и в розово за момиченца:)
Ръкавички -те са добри за първия месец за бебета с нокти, които обичат да се "борят" с мечки по време на сън:) За разлика от всичките ми познати аз ги използвах съвсем пълноценно!
Аспиратор за нос - заради тялото-хармоника, смукателната му сила е доста ефективна:)
Залъгалки от орто силикон  Dr. Browns - Иван Александър никак не си пада по тях:), никак не го залъгват, справя се съвсем добре и без тях!
Количка Playsam - скъп подарък от скъпа приятелка, която държеше първата кола на Иван Александър да е от нейното страхотно семейство!
Сребърна лъжичка Christofle - освен стилен, този подарък от моя американска приятелка (в Америка този подарък е важен ритуал!), е и много полезен и важен при захранването на детето, заради качествата на среброто! За предпочитане е пред всички пластмасови и други "чудеса" на пазара.
Ножичка и пинсета Solingen подарък от приятелка, специалист в поддържането на маникюр и педикюр. Според нея, а вече и според мен всички други не могат да стъпят и на малкия пръст на качеството на тези два артикула на професионалистите в бранша Solingen!
Е, това е като начало!
Надявам се да съм полезна, на всички, които се нуждаят от тази информация!
Ако не за тяхна лична употреба, то със сигурност за вдъхновение за идеи за подаръци:) Тази година ми се струва има бум на бебета - компесаторен механизъм за излизане от кризата! Духовната, преди всичко...

Благодаря, че се отбихте!
Thank you everyone for visiting!

Няма коментари:

Публикуване на коментар