вторник, 14 февруари 2012 г.

Намаленията - начин на употреба или прекрасно време за...

                       
 1.Старт на организиране на нов гардероб, ако сте били хаотични в изборите си, сега с драстично по-малък бюджет залагате на базисни дрехи и аксесоари. Така се застраховате в актуалност и стил отвъд модните тенденции и капризите на сезоните.
Вталена деним риза – отправният елемент за сглобяване на сет-а и абсолютна новост за гардероба на Марго (възползвала се от услугата"стилист" на Mall of Sofia)
Пола – тренч заемка – прекрасна находка две в едно за всеки гардероб.
Обувки – вариант на „вечните” мокасини. На висок, по-масивен ток за повече комфорт. Цветът на мека пудра, съчетан с чорапогащник в същия телесен цвят прави крака оптически по-дълъг и с по-красив глезен.
Шапка – модел борсалино – от мъжкия гардероб - никога не е за пренебрегване, защото дава височина на миньончетата като Марго, която харесва много този аксесор. Добър повод, за да добавя още един нов модел в нейната колекция.
 2. Инвестиране в по-качествени и скъпи материи като естествената кожа, която има способността с времето да получава онази „патина” на носене, която и придава допълнителна ценност!
Кожено яке – модел бомбър с текстилен ластик – малкият „бунт”, от който Марго имаше нужда за външния си вид.


      Риза деним, ¾ пола с двуредно закопчаване, обувки,шапка, кожен бомбър, текстилна чанта Всичко Benetton / Mall of Sofia


 3. Купуване на дрехи, около които се градят комбинации с различни послания.
Класическата бяла риза – винаги е непоколебима отправна точка и винаги има място за още една - Новата!
Черното сако със смокинг ревер, малката чанта а ла Chanel 5.5 и обувки на ток с отворени пръсти могат да изиграят такава роля.
В случая с Марго избрах всички те да са категорично заедно.
капитонирана чанта от изкуствена кожа Mango / Mall of Sofia
                        


 4. Избор на по-ексцентрични дрехи и съчетания, неизконсумирани от масовия вкус, които са за по - смели дами с характер и отличителен стил.  
Микс на стилове и вечните тенденции – деним, леопард, червено, каре и кожа, ярки цветове и напластяване на силуета.
Това беше водещо и в подбора на дрехи и аксесоари за Ейприл, но поднесени по две различни начина. Първата комбинация - чистота на силуета и многото прави линии в кройката на деним роклята и силните аксесоари като акцент. Втората – етежиране, напластяване, еклектика. От нея спокойно, чрез отнемане биха излезли поне още няколко комбинации на същата цена!

Червена шапка , рокля деним с декоративни тигели , ¾ чорапи , биколор ботуши и чанта с регулираща се кожена презрамка. Всичко Stefanel

 5. 
Аксесоарите, които по – бавно или никога не губят своата актуалност.
 „Една чанта или чифт обувки са достатъчни, за да се идентифицирате стилистично, без да се тормозите излишно за външния си вид.” Миучиа Прада

Вслушвайки се в този разумен съвет подбрах за Ейприл модели – качествени реплики на превърнали се в култови модели обувки и чанти през последните години. Особено подходящи за всички, които имат отношение към актуланото и се интересуват от мода и трендове.
Чанта Miss Sixty ала модел Rocco на Alexander Wang
Обувки Killah – напомнящи Burberry, но на далеч по – добра цена и съответстващо качество.
 Мъжка риза – каре Energie., ¾ рокля по тялото CK Calvin Klein, дълъг елек CK Calvin Klein , прави джинси CK Calvin Klein,боти на висок ток и катарами Killah, плетена шапка и кожена чанта  Miss Sixty. Всичко от магазин Miss sixty, Energie, CK Jeans / Mall of Sofia
 Периодът на намаления развива умението да бъдеш търсач. Всеки открива в многото – своето, в обикновеното – ценна находка, равна на съкровище. Ако все пак имате усещането, че се губите – Насреща съм!

Фотограф Момчил Христов
Грим Марго Алекс за Inglot / April Илияна Тилева за Inglot

Благодаря, че се отбихте!
Thank you everyone for visiting! 

Няма коментари:

Публикуване на коментар