петък, 7 декември 2012 г.

Моята рубрика в списанието на Mall of Sofia


Фотографи Венцислава Василева и Асен Емилов
Стил Радостина Радичкова - Роди
Коса Ангел за салон Gossip Hair&Nails
Грим Ализа Барух за Inglot
Модел Надя Вакарелова

Още и още...Искуството да напласяваме.Защото пластовете са изключително приятни през зимата.

Наслояваме гладка кожа до такава с косъм, допълваме към тях вълна и трикотаж, нека отнякъде се показва фин памук или принтирана коприна. Това са посоки, в които можем да експериментираме. Тънкостта се състои в правилното съчетаване на цветове и принтове, които на пръв поглед са несъвместими.

Нищо излишно  Истинското определение за лукс днес е нищо излишно. Този минимализъм е балсам за претоварените ни сетива и носи хармония с чистите линии, простотата на формите, класическите десени и цветове и невероятните на допир материи.

О Силует Характерен за 20-те години на миналия век, днес го виждаме предимно във връхните дрехи, които обгръщат уютно тялото ни и му придават видим, но елегантен обем. Тези кройки са с по-къси, понякога дори и ¾ ръкави, които оставят китките женствено открити. Това е точното място за подчертаване и налага къси ръкавици. Липсата на изразена талия определя слим силует надлу. Рискувайте с по-ярък цвят, тази кройка направо го изисква!

Тъмносиньо В този цвят има много благородство. Особено в комбинация с хубав памук, вълна или кашмир.

Смесване на класически десени като леопард и десен вълчи зъб, рибя кост и пeпит - един от начините да разбием традиционното усещане, което тези вълнени платове навяват.


Полото За разлика от пуловера, полото позволява да се появите и на място с дрескод. Една от най-приложимите дрехи. Издължената линия на врата носи елегантност. Толкова е лаконично, че стои еднакво добре и с пола и панталон. Аналогично на бялата риза това е дреха, която е хубаво да имаме поне в няколко цвята в гардероба си. Съчетано с панталон полото е добър пример за нов минимализъм.

Панделката по всякакъв начин – като част от яката на шимизета, като колан на панталон, като част от дизайна на аксесоар.

Късото сако Особено практично с оглед на оставащите високи талии. Когато е без подплата и подплънки е удобно като жилетка, но далеч по-елегантно от нея.

Една жена с пелерина винаги изглежда загадъчно. Елегантана и малко театрална дреха, много удобна за стилистични експерименти. Не сме убедена докрай в удобството на пелерината, но не можем да не обърнем внимание на красивия силует, който оформя. Трапецовидният силует и ¾ дължина са ласкателни за повечето женски фигури и дори само това е достатъчно основание да я харесваме.Осъвремяваме посланието с пелерина, с релефна вълна на цветя, която освен с комфорта дава свобода за напластяване.

Мъжките панталони в дамския гардероб. Ключовите думи са обем, басти и висока талия. Малко спортен шик, ако са изработени от фин деним и бунтарство, ако са с навити крачоли, откриващи глезена.

За предстоящия нов студен сезон много шик изглежда комбинацията шал с косъм, носен с копринена риза или рокля с голи рамене. Приятен гъдел от кожата по шията ви? Да, благодаря! Или дава приятна завършеност на тоалета като част от връхната дреха!
Шалът е нещо, което всяка от нас има в гардероба. Притежаваме ленени, копринени, памучни и кашмирени. Някои жени сътворяват чудеса с умението да носят шала си като категоричен акцент, а французойките не излизат без него!
Панталонът Той е безпорно елегантен, с дължина, която подчертава красивия глезен. Наличието на ръб стои по-елегантно и оптически стеснява крака. Материята в повечето случаи води до голяма роля в силуета. Меките материи заемат формата на тялото, а твърдите могат в някои случаи да са по-ласкателни за фигурата. Нов прочит на класическия десен рибя кост с активни цветове в аксесоарите!

Благодаря, че се отбихте! Thank you everyone for visiting!


1 коментар: