събота, 4 декември 2010 г.

Превъплъщения

По повод поканата за гостуване на LaMartinia, реших да провокирам себе си като вляза в "кожата" на две личности, които за мен са категорични, интелигентни и отстояващи себе си в света на модата и стила. Естествено - Карл Лагерфелд и Анна Пиаджи. Реализирах тази сесия, с идеята да покажа респекта си към тяхната цялост като творци и в някаква степен да има забавен, игрови момент с лека ирония към самата себе си:-)





Фотограф: - Момчил Христов, грим: Силвия Граховска.



                                                                     Източник фотография: http://www.dexigner.com

Преди години близък мой приятел, който живее в Лондон, ми изпрати първия брой, който притежавам на Another Magazine от пролет-лято 2003, с послание: "страница 267 - мисля, че като остарееш, ще приличаш на нея!". Така се запознах по-детайлно с Анна:)) Пиаджи е моден редактор с истинско и традиционно чувство към думата. С искряща интелигентност и остроумие. Зад визията й се крие страхотно чувство за хумор, ирония и винаги е част от някаква история. Също като нея си падам по етимология на думите и по речниците. Години изследване водят до нейния образ - в Acne paper прочетох, че са били в една компания с Карл Лагерфелд и са се забавлявали в култовото за 70-те място Le Palace в Париж. Винаги ще ме учудва! С микса между нови дизайнерски дрехи и vintage haute couture, антични материи и балетни костюми (имам специално отношение към балета!). Нейните шапки, обикновено на Stephan Jones!!! Пиаджи казва: "Дрехите идват и си отиват. Аз не съм събирач или историк. Живея през момента." Вече толкова години - ще кажа аз!

Шапка, изплетена с тел и камъни - по поръчка, обици *H&M*, платове от солирана хартия, използвани за колекцията ми "3", мини дървени щипки и близалки от Jumbo, сребърен пръстен на около 8 години - Oxette
Карл Лагерфелд
 Източник фотография: Vogue
За този човек мисля, че думите са излишни... В документалния филм за него публиката може да види многото му лица, облечени по един и същ начин толкова много години! За мен той е отвъд дизайна, тенденцията и самоконтрола. Свръхинтелигентен и гениален! Отслабването му като някакъв катарзис... Начело на империята Chanel и работата по собствената му линия Karl Lagerfeld, както и силното влияние върху Fendi.
Харесва ми, че изостави ветрилата и ги замени с ръкавици без пръсти и пръстени на всеки пръст. Спомням си един кадър от документалния филм, където приготвяйки се за излизане, Карл стоеше пред огледало, под което имаше огромна купа със стотици пръстени (не преувеличавам). След като сложи по няколко на всеки от 10-те си пръста, реши да вземе още една шепа в торбичка със себе си, просто ей така, за всеки случай:))


Очила Persol, бялата якичка, направена за Алекс епизод 5 "Стъклен дом", риза и сако колекция "3"Rody Radichkov, ръкавици, брошка и пръстени- личен архив

Бих искала да благодаря отново на LaMartinia за поканата и на всички, които са посетили  и коментирали моето участие в Гастрол!

Take care, guys!!!

1 коментар:

  1. Браво! Сега разбрах какво имаше конкретно в предвид, когато спомена за фотосесията и солираната хартия. Усещът се едновременно и респектът към творците, и забавния момент.

    ОтговорИзтриване