четвъртък, 6 януари 2011 г.

Io sono L'amore / I am love

Това е първият пост за кино. Поводът е, факта, че откакто гледах филма "Io sono L'amore"/ "I am love" Италия, 2009 за първи път в навечерието на празниците, съм се връщала отново към него не еднократно. Може би по случайност налучках точния момент да се запозная с него - това е един от филмите представящи ни живота бавно. От скоро забелязвам тенденция да харесвам нещата да се случват бавно и това да не ме изнервя:) Вниманието към детайла, осветлението, движението на камерата, музиката всичко е изпипано до виртуозност! И една не маловажна подробност - Гардеробът, който говори между редовете с цветове, линия, форма, едно дори самостоятелно послание!!!

Главната героиня Emma Recchi, в ролята Tilda Swinton. Целият и гардероб е създаден от Raf Simons за Jil Sander. Една от основните цели е била завръщането на традициите на сътрудничество между звезди от класическото кино и големи имена в модата, както Givenchy - Audrey Hepburn или Saint Laurent - Catherine Deneuve, пренесено на едно ново, модерно ниво в правенето на кино!
В тази сцена ярко оранжевата торба за пазаруване Fendi играе роля на ултимативен аксесоар, допълвайки прекрасно светло сивото манто и чантата Hermes.
Червената рокля "The Little Red" Jil Sander е представена за първи път във филма и е произведена в ограничени бройки. В развитието на действието тя играе недвусмислено и категорично своята роля:)
Fendi облича мъжете в "Io sono L'amore" и предоставя уникални vintage кожи с косъм от 70-те за гардероба на свекървата, в ролята - Marisa Berenson
Ултимативната рокля за финала - Jil Sander!!!

В заключение искам да обърна внимание на това, че макар и с малък опит в участието си на снимане на кино в България,  нещата тук стоят точно обратно... Гардеробът се явява най-маловажната част от една продукция, никога няма нито време, нито пари, за да може дрехите също да разказват историята или поне да помагат за това. И не винаги бюджетът е проблема, по-скоро неглижирането на силата на костюмите и в естетическо и в маркетингово отношение. Винаги има поне един режисьор, който се изживява като втори Фелини или всички разбират от стил от актьорите до общите работници... А нещата могат да бъдат толкова прости...наистина!!!
Надявам се да отделите 119 минути...за този добър пример, режисьор Лука Гуаданино!

Take care, guys and thanks for visiting!!!

Няма коментари:

Публикуване на коментар