вторник, 4 януари 2011 г.

Accessorize 2010

Това е моята равносметка за 2010 година в аксесоари!
Количествено 2 чифта обувки, 2 чифта слънчеви очила, 3 броя лак за нокти, 2 пръстена, 2 броя лепенки за нокти, 1 тюрбан, 1 чифт обици и 1 брой порцеланова оригами фигурка.
Естественият подбор в качествено отношение води до емблематични находки, които вече си мисля са в историята на модата. С най-голяма сила това важи, според мен за обувките на Ann Demeulemeester, лаковете за нокти на Chanel и очилата от едно от най-успешните сътрудничества на H&M и Lanvin!!! Другата част отразяват тенденция от 2010-та, която ме е впечатлила, до степен да притежавам например обувките Lita, дизайн Jeffrey Campbell, котешки очила, тюрбан Topshop или oversize обици с пера:))
Порцеланова оригами фигурка Seletti от Склада, слънчеви очила Linda Farrow*Peter Pilotto и H&M*Lanvin, обувки  Lita, Jeffrey Campbell, пръстени от рециклиран материал на проф. Димитър Делчев.
Обувки Ann Demeulemesteer 
Култовите лакове за нокти на Chanel, появили се, в следствие на работата на Peter Phillips, криейтив директор на  Chanel Make-up. Интересен е факта, че Phillips завършва графичен дизайн в Антверпен. Лакът 505 Particuliere е в цвят, чиято популярност никой не е бил в състояние да предвиди. Самият Phillips споделя, че нито един маркетинг екип не би пуснал в продажба подобен цвят, но за щастие в Chanel той има по-скоро свобода да следва собствените си инстинкти, отколкото да следва маркетинг директиви. Затова  поема риска за създаването на този продукт с цвят на маджун, който не знаел дали да мрази или харесва. Пуска го в колекция с още два цвята - бежов и розов, малко по-комерсиални от 505... Но единствено Particuliere постига такъв комерсиален успех. Phillips споделя, че само е следвал сърцето си!!! Подобна е съдбата и на другите два цвята Nouvelle Vague и Paradoxal:))

Take care, guys!!!

Няма коментари:

Публикуване на коментар