понеделник, 3 юни 2013 г.

Mall of Sofia / Summer

Весела и Мария
са трети братовчедки по майчина линия. Някой хвана ли се? Защото е повече от видно - Маша и Лина са близначки. В рубриката ми в новия брой на списанието на Mall of Sofia Summer.


Флорален принт
Той е изящен като цъфнала вишна и напомня за Далечния изток и неговата чистота и спокойствие. Коприната при рокли, ризи и поли допълва усещането за лекота. След военната зима имаме нужда от такова послание за женственост и нежност.

Ризата
Не можем да кажем, че тя някога е напускала гардероба ни, въпросът е как да я носим. Особено бялата – от сутрин до вечер. За още по-свободно усещане това лято ще се опитаме да не я гладим. Понякога нарушаване на малките правила носи голямо удоволствие

Гривната
Гривните са най – желан летен аксесоар, особено ако са обемни, цветни и с камъни. Благородните метали оставяме за по-деликатните бужута, а при гривните залагаме на пищността на „барока”. С две думи : продължаваме да колекционираме.



Маша фишу Benetton, диоптрични очила Wayfarer Ray-Ban, обици d’Orne, риза Esprit, кожен тънък колан Mexx, флорална пола Daphne, чанта с капак и телесни обувки – лак Musette

Лина шал Benetton, брошка за шал с обемни камъни и гривна d’Orne, рокля с едно рамо Miss Sixty от Totally Erected Store, сако меланж Orsay, обувки с флорални платформи Paolo Botticelli



Фотографи Венцислава Василева и Асен Емилов 
Коса Ангел за салон Gossip Hair&Nails
Грим Лиляна Стоянова и Нaдежда Джодева за Beauty Zone



 

Шапката
Панамска, каубойска, тип ботсалино, широкопола...етикетът не позволява да стоите с шапка след 6 вечерта. Но ние нямаме нищо против изобщо да не я сваляте през лятото.

Райето
Няма нищо по – морско от райето. Бяло и синьо, светло или тъмно, то стои добре на всичко. С този превърнал се във вечна класика тренд комбинирайте смело – и да искате не може да сбъркате! И не забравяйте усмивката и сламената шапка в града или на морския бряг.

Обемните панталони
Ключовите думи са обем, басти и висока талия. Интересен е и прочита със запазено мъжко излъчване във вариант гащеризон – брич. Каквото и да си говорим, чака ни едно удобно лято.

Гащеризонът
Обличал работничките във фабриките по време на Втората световна война, гащеризонът навлиза в модата през 60-те години с космическите гащеризони на Андре Куреж. По-късно Рой Холстън облича с  плъзгащите се по тялото гащеризони диви като Лайза Минели, Даяна рос и Бианка Джагър. Днес версиите са елегантно падащи до вдъхновени от работния първообраз на дрехата. Материите също варират – сатен, вълна, кадифе, памук. Гащеризонът е особено подходящ за дните, в които предпочитаме комфорта на панталона и усещането за цялост на роклята. С едно движение всичко е решено. Как да не обичаме дреха, която е толкова елегантна и при това спестява грешки в комбинирането, което винаги е било препъникамък в личния стил.


Маша Шапка H&M, колие и гривна d’Orne, болеро Mottivi, оформящо бельо Skinny, ¾ пола Orsay, флорален шал H&M, чанта Miss Sixty от Totally Erected Store, обувки Musette

Лина диоптрични очила с рамка тип котешко око Moschino от оптичен магазин Opticlasa, шапка и двуредно сако H&M, гащеризон брич и колан Miss Sixty и оversized shopper от естествена кожa MM6 от Totally Erected Store, обувки от принтирана на цветя естетствена кожа Sisley

Бяло
Чисти линии и прибран силует в бяло – това е символът на безкрайната елегантност през новия сезон. Започнете да се подготвате – свежата кожа е условие номер едно, за да ви стои добре белия цвят. Истинското преимущество на бялото е, че освен за романтична визия, то е много подходящо за остри геометрични кройки и скулптирани силуети. И е прекрасна основа за един лаконичен цветен аксесоар – обувки, чанта, а защо не и просто едно ярко червило.

Металик
Дрехите и аксесоарите с метален финиш и блясък изискват чисти форми. Така ефектът на материята остава на преден план, а класическата форма я подчертава повече. Внимателно с бижутата – сега е време да сложите пластмасово обемно колие, а златото да оставите у дома.

Без ръкави
Това лято саката, тренчовете и дори кожените якета са без ръкави и разкриват голите ни, добре тонизирани ръце. Така силуетът е много по-обран и има възможност за наслояване на материи и цветове. Още една причина за гирички вкъщи.

Принт на питон
Или питонът е новия леопард. През последните години по време на есенните дефилета се появават нови тенденции, кото пролетта доразвива, ако те са успешни. Егзотичните десени са предизвикателствоза личния стил и всяка една от нас може да се превърне в жертва на модата. Ако обаче бъде избран като акцент в аксесоара, резултатът може да бъде извън понятието за актуалност и време.

Лина
Слънчеви очила Dolce&Gabana от оптичен магазин  Opticlasa, пластмасово колие тип верига Mottivi, рокерско яке без ръкави от изкуствена кожа и чанта – плик с принт питон H&M, slim джинси Mexx, обувки Musette

Лина
Слънчеви очила Dolce&Gabana от оптичен магазин  Opticlasa, пластмасово колие тип верига Mottivi, рокерско яке без ръкави от изкуствена кожа и чанта – плик с принт питон H&M, slim джинси Mexx, обувки Musette

На изток
Този сезон има осезаем източен полъх – вариации на традиционните колани „оби”, прехлупване ала кимоно, акцентиране върху талията и обувките на платформа.

Total look Черно
Черното е отношение. Черното е котюр. То е скромно и арогантно в същото време. Да си облечен в черно е мистериозно. И новото черно е черно...независимо от сезона.

Маша
Рокля Agata, пелерина, облечена като кимоно Totally erected и обувки на платформи United Nude от Totally Erected Store


Няма коментари:

Публикуване на коментар